Basketlokaal.be

Informatie

Dit bericht is geschreven op 28 nov 2010, en staat in 3de Provinciale B.

As C – Beverlo C

As was – op de revaliderende Jan Raedschelders na – compleet en kon 10 fitte (?) spelers op het wedstrijdblad invullen. Bij Beverlo bleef Heselmans door een blessure aan de zijlijn, daarnaast ontbrak hun startende spelverdeler en was Christiaens nog maar net terug van 3 weken buitenland (Costa Rica als ik me niet verggis). Toch konden zij ook 10 spelers invullen op het wedstrijdblad.

Beverlo had de beste start en stond snel 0-4 voor. Toen was het tijd voor een eerste bommenregen van As en met ondermeer 14 punten van Kurkiewicz werd in het eerste kwart al een kloof geslagen (24-10)

In het tweede kwart bleef As aan een hoog percentage afwerken en bij de rust hadden reeds 6 Asserse spelers minstens 1 driepunter gemaakt en in het tweede kwart alleen werden er 5 bommen gegooid. Ook inside lukte het goed terwijl men bij Beverlo niet wist waar men het had maar toch sportief bleef verderspelen zo was het via een 32-10 in het tweede kwart rusten bij 55-20.

As C leek de schaapjes al op het droge te hebben maar schoot toch tegen hetzelfde tempo het derde kwart in. Dumez gooide als zevende speler van As een driepunter binnen en daarna volgde er in dit kwart nog 2 bommen van hem. Bij Beverlo kon Drees de weg naar de ring makkelijk vinden maar hij kreeg te weinig steun. Hij maakte in dit kwart 9 van de 11 Beverlose punten. Dit kwart werd het 26-11.

Bij As waren ze al volop bezig met het honderdste punt terwijl Beverlo bleef basketten en zo hun beste kwart speelde. Speler/coach Jaeken van As bleef de tweede helft zitten tot 2 minuten van het einde. Hij was het dan ook die via een 16de Asserse driepunter het honderdste punt op het scorebord zette. Via een 18-14 werd het dus 100-45.

Na de match werd er nog fijn nagepraat over de match en Beerten van Beverlo genoot net als de Asserse spelers van een lekkere Karmeliet en verontschuldigde zich al voor het feit dat dit volgende week in de kantine van Beverlo niet te verkrijgen is.

CU next week in Beverlo

As C
Kurkiewicz 26, Claesen 19, Dumez 15, Heynickx 10, Peeters 9, Bollen 7, Jaeken 6, Lumens 4, Geens 2, Knoops 2

Beverlo C
Drees 22, Christiaens 6, Wendelen 4, Loozen 4, Reynders 3, Boets 2, Mallants 2, Haselaars 1, Beerten 1, Schots 0

U kan geen reacties meer plaatsen.