Basketlokaal.be

Informatie

Dit bericht is geschreven op 23 jan 2011, en staat in 1ste Provinciale A.

Hasselt wint thuis van Alken met 89-69

Na de match van vorige week tegen Black Sheep had Alken iets recht te zetten. Ook Hasselt verloor vorig weekend. Ondanks een voorsprong van 17 punten aan het begin van het 4de kwart verloor Hasselt in Lummen. De heenmatch in Alken draaide uit op een overtuigende winst voor Alken. Wij wilden dit overdoen, Hasselt wilde revanche. Er stonden dus 2 gemotiveerde ploegen aan de opsprong.

Het wedstrijdbegin is volledig voor Hasselt. Alken speelt slordig in aanval en verdedigd niet zoals het moet. Onder impuls van J. Bogaerts staat het dan ook snel 11-2. Een donderpreek van coach Zimmerman tijdens een time-out brengt verandering. Alken vecht terug en speelt beter in aanval maar ook defensief wordt er veel harder gespeeld. Zo kunnen we wat van de achterstand wegwerken. Na het 1ste kwart staat het 22-18 voor Hasselt.
In de tweede periode krijgen we 2 sterke ploegen te zien. Bij Hasselt is het de sterk ingevallen O. Pauwels die makkelijk scoort en assists uitdeelt. Alken, dat met momenten zeer goed teambasket speelt, kan toch voor het nodige weerwerk zorgen en wint het kwart met 18-22. We gaan rusten bij 40-40.

In kwart 3 houden beide ploegen elkaar aanvankelijk in evenwicht. Maar dan begint Alken weer iets slordiger te spelen en S. Vanmanshoven, die met momenten flitsen van zijn Maaseiktijd laat zien, profiteert hier van. Hasselt vormt een kloofje van 9 punten, maar Alken knokt zich weer in de match. Toch leidt de thuisploeg na kwart (59-54).
Alles is dus nog te spelen bij de start van kwart 4. Alken vecht voor wat het waard is, maar toch lukt het niet om tot op gelijke hoogte van Hasselt te komen. Het verschil bedraagd maximum 3 punten maar dan volgen 2 beslissende minuten. D. Bots krijgt een zeer discutabele vrijwillige fout aangesmeerd op een score van J. Bogaerts. Hij zet zijn bonusvrijworp om en Hasselt scoort ook nog eens een driepunter. Dan krijgt S. Gillissen een aanvallende fout terwijl de hele zaal zag dat hij degene was die geduwd werd. Hasselt kan ook op de daaropvolgende aanval weer een driepunter scoren. Zo staat het 73-60 en de veer is gebroken bij Alken. De laatste minuten van de wedstrijd is dan ook nog een driepuntfestival voor Hasselt zodat de wedstrijd eindigt in een verdiende zege voor de thuisploeg, al is de 89-69 eindstand redelijk overdreven.

Alken speelde met momenten goed basket, maar dat was vandaag niet voldoende om te winnen. Volgende week ontvangen we thuis Maasmechelen. Dan zullen we alles uit de kast moeten halen om deze goede ploeg te kloppen.

U kan geen reacties meer plaatsen.