Basketlokaal.be

Informatie

Dit bericht is geschreven op 30 jan 2011, en staat in 1ste Provinciale A.

Alken wint thuis van Maasmechelen met 75-63

Alken heeft enkele moeilijke weken achter de rug met nederlagen tegen Black Sheep en Hasselt. Ook de volgende weken beloven moeilijk te worden met verplaatsingen naar Houthalen en Bilzen. Deze thuismatch werd dus maar beter gewonnen. De heenmatch werd verdiend gewonnen door Maasmechelen, maar ook zij verloren hun laatste 2 duels. Bovendien was A. Hocevar uit met een blessure aan de pols. G. Ramakers was er wel weer bij na een blessure aan de enkel.

Alken neemt een goeie start en loopt snel uit tot 8-3, maar kan deze kloof niet behouden. Maasmechelen, onder impuls van een enorm sterke J. Pots, komt langzij en wint het eerste kwart met 19-21.
In kwart 2 zien we een zeer sterk Alken. In eerste instantie kunnen we Maasmechelen het scoren beletten, maar we vergeten zelf te scoren. Bij 27-25 ontbindt D. Bots zijn duivels en leidt zijn ploeg met onder andere 3 driepunters naar voorsprong van 10 punten. Weer is het J. Pots die bij Maasmechelen het grote verzet blijft leveren, al krijgt hij nu wel steun van D. Pustjens en G. Ramakers. Zij kunnen echter niet verhinderen dat Alken gaat rusten met een 48-38 voorsprong.

Bij de start van kwart 3 neemt Maasmechelen een verschroeiende start waar Alken geen antwoord op heeft. Op tijd van 3 minuten is de voorsprong weg en staat Alken zelfs 2 punten achter (50-52). Een time-out van Coach Zimmerman brengt weer verbetering, vooral in defense. We krijgen echter weer hetzelfde verhaal als in kwart 2. Alken belet Maasmechelen het scoren, maar vergeet zelf punten te maken. Zo staat het 58-53 na 3 periodes en is alles nog mogelijk, zeker omdat G. Ramakers beter en beter in de match komt.
In het begin van kwart 4 proberen de bezoekers terug te komen, maar sterke defense en goeie offense bij Alken kan dit verhinderen. Bij Alken is het vooral de jonge H. Hasevoets die de punten maakt. Aan de andere kant is het weer J. Pots, met de steun van D. Pustjens en G. Ramakers, die voor weerwerkt zorgt. Maasmechelen zet met nog 5 minuten te spelen een laatste offensief in en komt nog terug tot 66-61 met nog 3 minuten te spelen. Een Alkense driepunter knalt de laatste restjes hoop echter kapot en Alken speelt de match rustig uit en wint verdient met 75-63.

Na 2 nederlagen pikt Alken weer aan met een broodnodige overwinning. Nu kunnen we rustig toeleven naar de matchen tegen Houthalen en Bilzen waar we niets te verliezen hebben.

U kan geen reacties meer plaatsen.