Basketlokaal.be

Informatie

Dit bericht is geschreven op 07 feb 2011, en staat in 1ste Provinciale A.

Houthalen wint thuis van Alken met 86-69

Alken had vertrouwen gepakt na de overwinning van vorig weekend tegen Maasmechelen en wilde er alles aan doen om Houthalen thuis te kloppen. Houthalen kon, mits winst, over Zolder naar de leidersplaats springen. Ze moesten het wel doen zonder W. Jacobs (blessure pols).
De match zou gespeeld worden in de grote zaal, i.p.v. de gebruikelijke kleine zaal. Bovendien bleek dat de belijning in de grote zaal al veranderd was naar volgend seizoen toe, zodat er zou gespeeld worden op een terrein met een driepuntlijn die verder ligt en 2 buckets die recht zijn.

Bij de start van kwart 1 zien we twee zeer gemotiveerde ploegen die elkaar in het vizier houden. Bij Alken waren het vooral S. Gilissen en D. Bots, die zich snel had aangepast aan de verdere driepuntlijn, die hun ploeg de nodige punten bezorgden. Bij Houthalen waren de scores meer verdeeld. Zij scoorden wel vooral door zeer sterke drives. De thuisploeg kon het 1ste kwart afsluiten met een kleine voorsprong (23-17)
In kwart 2 zagen we ongeveer hetzelfde spelbeeld. Houthalen liet bij momenten zien waarom sommige spelers ook in 3de klasse spelen. Vooral C. Kooning was zeer bedrijvig, al had hij zeer veel pech in de afwerking. Alken schakelde over op een sterke zone en dat loonde. De Houthalense drives werden gestopt en van buitenaf werkte de thuisploeg niet goed af. Dit zorgde ervoor dat Alken de kloof kon dichten en zelfs even enkele puntjes voorstond. De Cristalboys konden deze voorsprong echter niet vasthouden zodat we gaan rusten met een gelijke stand (36-36).

De 2de helft begon zeer rommelig. Beide ploegen leden enkele balverliezen door veel te overhaast te spelen. Maar dan was de tijd van Houthalen gekomen. Op 2 minuten tijd sloegen ze onder impuls van N. Gijbels en G. Brebels een 10-puntenkloof die Alken nooit gedicht zou krijgen. Bovendien had C. Koonings nu iets meer geluk in zijn afwerking. Alken probeerde alles om terug te komen maar stuitte telkens op een zeer sterke thuisploeg. Op het einde van de match gaan de kopjes bij Alken dan naar beneden en de kloof werd zo vergroot. De thuisploeg wint zo oververdiend deze match met 86-69.

Alken speelde een zeer verdienstelijke match maar verloor van een sterkere tegenstander. We moeten uit deze matchvooral het positieve herinneren en dat meenemen naar de volgende matchen want ook die zijn niet de minste: in Bilzen en thuis tegen Zolder. Nog even dit: uitstekende leiding van het duo in het grijs. Als het goed is mag het ook gezegd worden.

U kan geen reacties meer plaatsen.