Basketlokaal.be

Informatie

Dit bericht is geschreven op 13 feb 2011, en staat in 1ste Provinciale A.

Alken wint met 51-84 in Bilzen

Alken speelde in Bilzen zijn 2de van 3 zeer moeilijke matchen. Vorige week werd er nog verloren in Houthalen en volgend weekend komt Zolder op bezoek. Net als vorige week was dit een wedstrijd waarin we niets te verliezen hadden. Toch herinnerde iedereen zich de thuismatch nog, die Bilzen verdiend won met 10 punten verschil, maar waar Alken sterkhouder S. Gilissen moest missen. Deze keer waren we, op F. Voordeckers na, compleet en bovendien werd er deze week goed en hard getraind zodat Alken toch met vertrouwen aan de match begon.

Vooral het wedstrijdbegin is voor Alken een pijnpunt dit seizoen. Maar daar was tegen Bilzen niets van te merken. De bezoekers startte furieus en zo stond er na 2 minuten al een 2-12 op het bord. Bilzen wist zich geen raad met de aggressieve defense van de Cristalboys en moest regelmatig shots onder druk nemen, maar ook de slechte passes stapelden zich op bij de thuisploeg. Alken kon daarvan profiteren en scoorde regelmatig op de fastbreak via o.a. de broertjes Hasevoets. Zo stond er na kwart 1 een duidelijke 10-26 op het bord.
In kwart 2 gaan beide ploegen door op hun elan. Alken speelt frivool basket en Bilzen wist zich geen raad met het verdedigende spel van de bezoekers. Alle bankspelers van Alken vallen zeer goed in en zetten het werk van de basis 5 voort, zowel in aanval als in verdediging. Vervangingen bij Bilzen veranderen weinig aan het spelbeeld zodat Alken gaat rusten met zeer ruime 20-48.

Tijdens de rust waarschuwde coach D. Zimmerman zijn troepen voor een Bilzerse comeback en terecht zo bleek. Bilzen startte immers zeer sterk en aggressief aan kwart 3, onder impuls van M. Steegmans. Hij bezorgt zijn ploeg een vroege 7-0 tussenspurt. Een time-out aan bezoekende zijde bracht echter rust en de ervaren spelers D. Bots, S. Gilissen en B. Govaerts leidden hun ploeg terug naar een voorsprong van 27 punten na de 3de periode (40-67).
De veer is gebroken bij Bilzen maar Alken duwt door. De verdediging blijft op punt bij Alken en ook in aanval gaat het balletje goed rond. Het scheidsrechterlijk duo krijgt het op het einde van de match nog aan de stok met de Bilzerse spelers en supporters, maar dat kan de pret niet bederven bij Alken waar alle spelers konden scoren. Zo eindigt deze match in een oververdiende 51-84 eindstand.

Na de match gingen de Cristallekes zoetjes binnen bij de jongens uit Alken. Deze match liet ons zien wat we kunnen bereiken als iedereen zijn taken goed uitvoert. Nu genieten en dinsdag weer hard werken voor de match tegen Zolder.

U kan geen reacties meer plaatsen.