Basketlokaal.be

Informatie

Dit bericht is geschreven op 14 feb 2011, en staat in 3de Provinciale B.

As C – Zonhoven B 93-91

Het beloofde een spannende match te worden met de (virtuele) tweede plaats als inzet. De heenwedstrijd werd nog vrij vlot gewonnen door As C maar beide ploegen leken zeker aan mekaar gewaagd met misschien zelfs een klein voordeel voor de bezoekers vermits ze één maal minder hadden verloren. De thuisploeg verloor Lumens nog voor de opworp door herval in knieblessure. Bij de bezoekers misten ze verschillende spelers waardoor er maar 7 personen aan opworp verschenen. Vooral het gemis van Vrancken en Timmermans kon Zonhoven wel eens zuur opbreken.

Zonhoven schoot het best uit de startblokken en het was Beerten die qua scoren het meeste hooi op zijn vork nam. Zonhoven werd verplicht tot een zoneverdediging omwille van de kleine opkomst en daar maakte vooral Peeters al dadelijk gebruik van met 2 driepunters. Op die manier kon As toch aanklampen maar ze konden niet vermijden dat Zonhoven het tweede kwart met 6 punten voorsprong kon aanvatten.

In het tweede kwart bleek dat de grotere kern van As een serieus voordeel was. Er kwamen maar liefst 7 verschillende spelers tot scoren en daarnaast verdween Vanbaelen op het einde van het tweede kwart preventief naar de bank na zijn vierde fout. Toch kon Zonhoven onder impuls van Gillissen op voorsprong blijven. Ze gingen wel rusten met slechts 2 punten voorsprong.

In het derde kwart kon As niet echt gebruik maken van de beperkte bank van de bezoekers. Het scoorde zelf zeer vlot van voor en achter de driepuntlijn. Dumez schoot ook wakker en zou in de 2de helft 5 driepunters voor zijn rekening nemen. Zonhoven was echter niet onder de indruk en het was Steegmans die zijn ploegmaten op sleeptouw nam. Het bleef een zeer fysieke maar sportieve wedstrijd. Dit tweede was ook te danken aan het kort maar correct fluiten van het duo Timmerman – Emsallak. As kon in dit kwart nog 1 puntje afpitsen van de achterstand waardoor Zonhoven het laatste kwart kon aanvatten met het kleinste verschil.

De spanning bleef tot het laatste fluitsignaal. Het was bijna constant haasje over. Vanbaelen kon ondanks zijn 4 fouten op het plein blijven en bewees aanvallend zijn meerwaarde in dit kwart. Bij Zonhoven verdween Beerten met 5 fouten naar de bank en As verloor Claesen, Heynickx en Jaeken met 5 fouten. Het was eerst Zonhoven dat de eindspurt inzette. Bij een 88-90 stand kon Dumez As via zijn tweede opeenvolgende driepunter terug op voorsprong brengen (91-90). Aanval Zonhoven en fout op Gillissen. Deze miste zijn tweede vrije worp (91-91) met nog iets meer dan 30 seconden op de klok. Kurkiewicz bekroonde zijn goede wedstrijd met een mooi shot (93-91). Nog tijd voor 1 aanval voor Zonhoven maar turnover door loopfout (kan ook zone zijn, ik stond zelf op plein dus niet gezien). Zonhoven had dit kwart nog maar 2 fouten gemaakt, ze maakten eerst nog een fout maar dat leidde enkel tot nieuw balvoordeel voor As. De thuisploeg wou het rustig uitspelen maar de pas van Dumez leidde tot balverlies met nog 2 seconden te spelen. Time-out Zonhoven en bal in aanvallend vak. Het laatste shot van Vanbaelen (al dan niet vertrokken voor eindsignaal) ging langs en zo kon As de thriller winnen.

Ik vermoed dat dit een zeer aangename wedstrijd was voor de objectieve toeschouwer (als die er al zijn op dit niveau). Het kon 2 kanten op en As trok aan het langste eind. Wat wel opviel is dat beide ploegen volgens sommige andere teams te agressief en onsportief spelen maar het ondanks alles (spanning + vele fouten) zeer sportief bleef. Dit was echt een promo voor basketbal.

Kwarts: 21-27 / 21-17 / 24-23 / 27-24

As C: 30 fouten / 14×3
Peeters (12+9) 21, Kurkiewicz (5+16) 21, Dumez (4 + 15) 19, Jaeken (3+6) 9, Claesen (6+1) 7, Geens (4+1) 5, Knoops (4+0) 4, Heynickx (4+0) 4, Bollen (0+3) 3

Zonhoven B: 19 fouten / 4×3
Steegmans (9+12) 21, Gilissen (11+9) 20, Vanbaelen (5+13) 18, Beerten (11+6)17, Deroye (6+2) 8, Meysen (2+5) 7

U kan geen reacties meer plaatsen.