Basketlokaal.be

Informatie

Dit bericht is geschreven op 18 feb 2011, en staat in In de rand.

Een slag in het gezicht

(na Bilzen-Alken, 1-ste prov., 12 feb.’11)

Op 12 februari, na de match tussen Bilzen en Alken ontstond er na de wedstrijd een dispuut tussen ref Winters en Bilzen-voorzitter Porco. De voorzitter wilde vooral zijn beklag maken over de 26-8 foutenverhouding en het feit dat Alken slechts één fout kreeg in de 2-de helft. De discussie liep behoorlijk uit de hand en uiteindelijk kreeg ref Winters een flinke klap in het gezicht.
Aldus volgens het Belang-stukje.
Basketomstaanders van beide partijen zijn wat geschrokken van deze éénzijdige (ver)slaggeving. Blijkbaar zou ref Winters eerst een slag/duw hebben uitgedeeld aan de voorzitter, na deze probeerde (zelfs vrij vriendelijk) zijn verhaal te gaan halen na de wedstrijd. Hopelijk komen er geen vakbonden in opstand, maar als een buschauffeur er in slaagt zo slecht te rijden, of te fluiten in dit geval, dan kan je alleen maar harder verbaasd zijn dat de feiten van een verkeerdelijke bron worden overgenomen. De groene tafel zal wel een juist beeld geschetst krijgen zeker. Of hoe een verslag werd opgemaakt door het scheidsrechterlijkduo, wat best ook ongenuanceerd/subjectief zal zijn weergegeven.

Over de partij zelf kan hetvolgende worden verteld (als je tussen de regels van het verslag doorleest): Bilzen dat misschien hun slechtste match van het seizoen speelde – een complete off-day (ook nog eens tijdens hun sponsordag met nieuwe genodigden) – en Alken die een beresterke match speelde was op sportief vlak van het “goede” teveel. Volgens neutrale toeschouwers ging het scheidsrechterduo hier ook niet vrijuit. Zoals spelers soms een slecht niveau halen was dat voor de refs ook. Zes al-dan-niet-onterechte aanvallende fouten aan beide zijden en compensaties à volonté. In de 2-de helft slaagde Bilzen er in sportiever nog slechter te presteren, en dan werden er nog 26 fouten in hun nadeel gefloten (tegenover 1 over de hele 2-de helft). De Alkense spelers hebben zelf toegegeven dat deze foutenverhouding echt overdreven was.
Ah ja, uitslag zou je er van krijgen, als ik de gedachte van de Bilzerse voorzitter kan lezen: 51-84.

Laat een reactie achter