Basketlokaal.be

Informatie

Dit bericht is geschreven op 21 feb 2011, en staat in 1ste Provinciale A.

Zolder wint in Alken met 69-88

Alken wilde maar al te graag zijn prestatie van vorige week tegen Bilzen overdoen, terwijl Zolder zich wilde herpakken na 3 nederlagen op rij (in Maasmechelen, thuis tegen Houthalen en in Leopoldsburg voor de beker). De supporters zagen dus 2 zeer gemotiveerde ploegen aan de opworp verschijnen.

In kwart 1 houden beide ploegen elkaar in evenwicht. Er wordt bij momenten mooi basket gespeeld en dat leidt tot een 24-20 tussenstand na de 1ste periode.
Kwart 2 is een herhaling van het 1ste. Bij Zolder zijn het vooral Y. Nelissen, A. Put en B. Geerdens die voor de punten zorgen, terwijl Alken vooral rekent op tandem D. Bots – S. Gilissen. Geen van beide ploegen kan echter de match in handen nemen, al gaat Zolder wel rusten met een kleine voorsprong (40-42).

En ook in kwart 3 blijft in deze match alles mogelijk. Beide teams spelen redelijk mooi basket, zowel als team en op individueel vlak. De 3de periode eindigt op 59-60 en alles wijst op een spannend 4de kwart.
Maar niets is minder waar. Alken gaat de eerste 2 minuten nog goed mee, maar bij 62-64 plaatsen de bezoeker een 2-20 tussenspurt en is de math gespeeld. Alken krijgt geen deftige aanval meer opgezet en bij gevolg kunnen we ook amper scoren. Zolder daarentegen speelde in kwart 4 op hoog niveau en scoorde uit alle hoeken via verschillende spelers. Alken blijft echter vechten voor elke bal en gaat over naar een press en zone-defense. Dit lijkt even te rederen, maar daarna neemt Zolder het heft weer in handen. Zo eindigt deze match op 69-88. Een verdiende overwinning voor Zolder al is de uitslag tot overdreven.

Bij Alken was de teleurstelling na de match groot. We spelen gedurende 32 minuten zeer goed mee, maar 8 zwakke minuten worden op dit niveau altijd afgestraft. Volgend weekend staat de verplaatsing naar Maaseik op het programma. Weer niet makkelijk, want Maaseik won dit weekend in Lummen en is vastbesloten om zich te redden in 1ste provinciale.

U kan geen reacties meer plaatsen.