Basketlokaal.be

Informatie

Dit bericht is geschreven op 03 apr 2011, en staat in 2de Provinciale A.

3 dolle minuten in Q2

Bree Basket A – Helchteren A : 74-54

Bree leed op de 4de speeldag zijn eerste seizoensnederlaag in en tegen Helchteren. Meteen een reden dus om revanche te nemen in eigen huis.. Dat het moeilijk zou worden stond vooraf al vast. Helchteren beschikt immers over een stevig team, en bij Bree ontbrak opnieuw captain Beckers, die via een audiëntie in Rome op zoek ging naar “het licht” op een moment dat de gerenommeerde lichtstoet door Bree trok… Zijn maats werkten ondertussen dus een topper af en in het eerste quarter leken die verwachtingen ook effectief bewaarheid te worden. Beide teams gaven mekaar geen duimbreed toe en het bleef een close game waarin Bree met de kleinst mogelijke voorsprong het 2de kwart mocht aanvatten. Daarin tapte de thuisploeg uit een heel ander vaatje. In 3 dolle minuten duwde het meteen stevig door en liet Helchteren gewoon ter plaatse met een 13-0 run. De bezoekers kregen geen bal meer door de korf en moesten lijdzaam toezien hoe Bree wegliep naar een voorsprong van 14 punten. Onder impuls van een trefzekere Aerts (22 punten) werd de rush ingezet. Een sterke Jans trok die lijn zowel aanvallend als in de rebound netjes verder en zo wist Bree ook halfweg de marge te behouden waarmee het al één hand uit stak naar de zege. Maar Helchteren was niet van plan om dan al te plooien. Het kwam via Janssen en Janssen flitsend uit de kleedkamers en in één ruk werkte het met een droge 0-9 het grootste deel van de achterstand weg. Bree herpakte zich echter net op tijd. Het flirtte lange tijd met een voorsprong van rond de 10 punten, een kloof die daadwerkelijk terug tot stand kwam nadat Leuzzi een technische fout hoorde fluiten. Wat later gebeurde hetzelfde aan de andere kant. Het demonstratieve gedrag van Kwaspen werd eveneens met een technische beloond. Toen coach Reeskens hem de levieten las over die domme interventie viel dat niet in goede aarde bij de jonge Breese guard die dat meteen ook duidelijk maakte en prompt voor de rest van de match naar de kant werd gehaald. De anderen lieten het echter niet aan hun hart komen. Vooral Vandyck en opnieuw Aerts duwden het gaspedaal helemaal in zodat er bij het ingaan van het slotkwart een twintiger op het bord stond te blinken. Topper voorbij dus en wat volgde was langs beide kanten totaal ondermaats. Bree geraakte zelfs niet meer aan 10 treffers, maar gezien Helchteren met moeite beter deed, bleef de twintiger ook bij het eindsignaal intact. Knappe en verdiende zege van Bree dat nu nog enkel Hasseltse ploegen voorgeschoteld krijgt : eerst Orly en als afsluiter van het seizoen Hades.

Het spelniveau in het 1ste quarter was niet echt de naam topper waardig, maar de spanning des te meer. Eerder aftastend zochten beide teams naar de beste oplossingen maar ze vergaten daarbij te scoren. Mondjesmaat gebeurde dat toch maar echter aftekening kwam er niet. Met bommen van Aerts en Vandekerkhof leek het de goeie kant op te gaan, maar aan de andere kant mikte ook Tom Janssen netjes raak zodat het verschil verwaarloosbaar bleef (15-14).

Met nummer 2 en 3 zette Aerts het Breese bombardement verder. Helchteren bleef ter plaatse trappelen en toen Jans de fakkel overnam stond het na 3’27 plots 28-14. Pas dan bewoog het scorebord aan bezoekende kant nog eens toen Ben Janssen 1 vrijworp lukte. Jans bleef aan het commando maar ook hij kon niet verhinderen dat nu ook Tom Janssen zich in de debatten kwam mengen met als resultaat 34-25. Jans begaf echter niet en was een ware gesel voor de bezoekende verdediging. Ook Vandyck liet zich niet onbetuigd en met een nieuwe 9-0 leek Bree een beslissende mokerslag toegediend te hebben (43-26). On the buzzer kon Leuzzi nog milderen tot 43-29.

Na de pauze trok Donné de boel terug op gang. Ben Janssen volgde gezwind en deze keer bleef Bree ter plekke. Na 1’41 had Helchteren de hervatting netjes naar zijn hand gezet en kwam het weer gevaarlijk opzetten (43-38). Even ontstond er dan wat commotie waarbij Leuzzi een technische fout kreeg. Bree profiteerde en toen Aerts zijn 4de bom dropte stond het 52-40. Kwaspen kreeg dan na 3’56 zijn fel besproken technische waarna Eikenaar knap Vandyck op weg zette naar de 56-42. Helchteren verloor zich in een pak onzuiverheden en slechte passes. Op de fastbreak kon Aerts er 60-43 van maken. Opnieuw een prachtige actie van Eikenaar deed Gielen zijn enige driepunter binnen smijten en daarmee verscheen de twintiger op het bord : 63-43. Na een misser raapte een goed gevolgde Jans op en sloot zo het 3de schuifje af bij 65-43.

Daarmee werd het slotkwart uiteraard serieus gedevalueerd. En dat was er ook aan te zien. Het puilde uit van de fouten en de slechte shots. Na een fout van Jans op een driepuntpoging van Jaspers zette die een 3 op 3 neer aan de vrijworplijn. Jans maakte zijn foutje goed en tekende voor de 67-46. Eikenaar deelde nog een paar knappe assists uit maar een povere Maggen deed daar niks mee zodat de score nauwelijks vooruit ging. Janssen en Jaspers probeerden van ver nog iets te forceren maar buiten een airball-demonstratie leverde dat niks op. Gielen dacht “dat kan ik ook” en op zijn beurt smeet hij een metertje over. Vandekerkhof sleepte Bree dan toch voorbij de 70 punten terwijl het enige weerwerk van Jaspers leek te komen. Een secure Aerts had het laatste woord en hij bepaalde de eindstand op 74-54.

Bree : Kwaspen 2+0, Aerts 11+11, Gielen 0+5, Eikenaar 1+0, Van Dijck 0+0, Winters 0+0, Vandekerkhof 9+2, Vandyck 7+6, Jans 11+6, Maggen 2+1.

Helchteren : Janssen B 8+9, Leuzzi 4+5, Cich 2+0, Landmeters 2+0, Lenssen 0+0, Janssen T 11+4, Donné 0+2, Jaspers 2+5.

Q1: 15-14 Q2 : 28-15 (43-29) Q3 : 22-14 (65-43) Q4 : 9-11 (74-54)

U kan geen reacties meer plaatsen.