Basketlokaal.be

Informatie

Dit bericht is geschreven op 11 apr 2011, en staat in 2de Provinciale A.

Noodploeg kan geen vuist maken

Orly Hasselt A – Bree A 70 – 46

De verplaatsing naar Orly Hasselt had er één met revanchegevoelens kunnen zijn. Want de thuisnederlaag tegen de hoofdstedelingen was de eerste in een reeks van vier die de, toen nog aanwezige, titelambities de kop indrukte. Maar nog voor de wedstrijd begon, waren deze gevoelens al verdwenen; Bree kwam gehavend aan de start: zonder Aerts, Eikenaar, Vandyck en Beckers was het voor coach Reeskens puzzelen geblazen om een concurrentiële ploeg op het terrein te krijgen. Met een onuitgegeven starting-five kon Bree 5 minuten de hoop ophouden, maar daarna was het al snel over-and-out. Het was dan ook niet te verwonderen dat het een partijtje rommelbasket werd. Orly had daar ook een groot aandeel aan: hun agressieve en vaak potige manier van spelen droeg niet bij tot een aangenaam kijkstuk. Kwaspen en Gielen probeerden de noodploeg op sleeptouw te nemen, maar de kwaliteit ontbrak om het matige Hasselt op de knieën te krijgen.

Kwart 1 : Bree startte met Kwaspen, Gielen, Vandekerkhof, Winters en Winnie Maggen. Orly opende de score via een bom van Groven. Winters en Winnie Maggen brachten Bree terug langszij (5 – 5, 4′). Maar korter zou Bree niet meer in de buurt van de gastheren komen. Van enige lijn in het Breese spel was geen sprake. Men probeerde het dan maar met schoten vanop afstand. Maar het vizier van Vandekerkhof stond helemaal niet op scherp. Het leidde tot frustratie in het team. Al te vaak werd er in de val getrapt die Orly met hun agressieve spel had opgezet. Ook de scheidsen deelden in de malaise en wanneer ze beiden een verschillende beslissing namen, leek de wedstrijd even te ontaarden in een partijtje worstelen (of het Grieks-Romeinse of vrije stijl was, laat ik in het midden). Gelukkig konden de gemoederen snel bedaard worden, maar ondertussen had Orly het meest van de situatie geprofiteerd. Groven vergrootte met een 2 op 2 de voorsprong (13 – 5, 6′). Met het inbrengen van Ceyssens en Vercammen koos coach Reeskens resoluut voor de jeugd. Bree kwam al snel in foutenlast: Kwaspen moest al na 8 minuten de bank opzoeken met 2 fouten. Maar Orly profiteerde niet optimaal met 1 op 4 vrijworpen en 0 op 3 driepuntpogingen. Ook Bree kwam nauwelijks tot scoren: de balverliezen bleven zich opstapelen en in de afwerking ontbrak de overtuiging. Groven zette on-the-buzzer het slotakkoord: 20 – 9.

Kwart 2 : Bree zocht zijn heil in een zoneverdediging. Dat wierp zijn vruchten af: Orly vond geen doorkomen meer. Maar aanvallend leek het nergens naar. Het begrip ‘rommelbasket’ moet hier nog maar eens bovengehaald worden. Domme fouten (2 snelle van Vercammen), gemiste shots en lay-ups,… wat mis kon gaan, ging mis! Na 3 minuten kon Orly via een bom van Groven voor het eerst scoren (23 – 9). Bree had 5 minuten nodig om via een vrijworp van Winnie Maggen te scoren. Maar die kreeg al snel zijn vierde fout aangesmeerd. Ondertussen blonk Vanderkerkhof uit in het missen van driepunters, maar dat weerhield hem niet om te blijven proberen. Wanneer Bree dan toch eens dreigde te scoren, werden ze foutief afgestopt. Gelukkig vielen de vrijworpen wel binnen: Kwaspen met 5 op 6 zorgde ervoor dat het nog een wedstrijd bleef (28 – 14, 17′). Met 2 driepunters van Brodzinski bleef de kloof intact. Slag om slinger liet Bree zich in het reboundwerk ringeloren: het ontbrak aan agressiviteit! Het zwakke kwart werd afgesloten bij 33 – 19. Bree kon geen enkele fieldgoal scoren!

Kwart 3 : De hardwerkende, maar vaak ongelukkige Gielen brak uiteindelijk de ban: 33 – 21. Maar al snel herviel Bree in zijn oude gewoontes: 2 snelle balverliezen hielden de kloof in stand (37 -21, 21′). Kwaspen probeerde de bakens te verzetten en met een bom en een lay-up bracht hij de stand op 38 – 26. Maar hij kreeg niet veel steun van zijn medemaats. Zeker niet toen ook Winters met zijn vierde fout de bank mocht opzoeken. Ondertussen werd Groven een ware gesel: met 7 punten op rij ‘deed hij de wedstrijd dood’ (45 – 31). Vandekerkhof wierp dan toch zijn bom binnen en zorgde voor een sprankeltje hoop. Maar dat werd al snel teniet gedaan wanneer Kwaspen zich met 5 fouten definitief naar de bank moest begeven. Bree zakte nu helemaal weg. Alleen Van Dijck zorgde, na een mooie assist van Vercammen, voor een opflakkering. Houben driepunterde Orly naar een 53 – 36 tussenstand.

Kwart 4 : De twintiger kwam er toen Brodzinski weer een bom dropte (56 – 36, 31′). Bree kon niet profiteren na een onsportieve fout: Gielen miste de 2 vrijworpen en ook het daaropvolgende balbezit leverde niks op. Zoals gezegd: rommel… Ondertussen was Van Summeren er wel al tussenuit gemuisd. Kwestie van nog iets positiefs te melden, want Bree blonk uit in negatieve zin: 2 missers van Winnie, 2 van Vandekerkhof, 5de fout voor Winters, evenveel voor Vandekerkhof, … Toch werd er links en rechts ook nog gescoord: Maggen en Maggen (Daan dan) voor Bree (60 – 45, 36′), Maniratasma voor Orly (66 – 45, 39′). Uiteindelijk dunkte ‘uitblinker’ Groven de eindstand binnen: 70 – 46.

Kortom: een wedstrijd die er eigenlijk nooit een kon worden en die men snel mag vergeten. Maar helaas: we hebben het verslag nog!

Bree: Kwaspen 5 + 5, Gielen 3 + 6, Ceyssens 2 + 1, Van Dijck 0 + 2, Winters 4 + 2, Vandekerkhof 2 + 3, Maggen Daan 0 + 3, Jans 0 + 1, Maggen Winnie 3 + 4

Orly Hasselt: Moonen 0 + 0, Steegmans 0 + 0, Triki 0 + 5, Houben 2 + 3, Maniratasma 2 + 6, Brodzinski 6 + 5, De Vleeschauwer 9 + 7, Groven 14 + 11, Schoemans 0 + 0, Piccard 0 + 0

Standen: kwart 1: 20 – 9

kwart 2: 13 – 10 (33 – 19)

kwart 3: 20 – 17 (53 – 36)

kwart 4: 17 – 10 (70 – 46)

U kan geen reacties meer plaatsen.