Basketlokaal.be

Informatie

Dit bericht is geschreven op 18 apr 2011, en staat in 2de Provinciale B.

Zonhoven A – Zolder C 73-75

Spannende partij die voor Zonhoven in het teken stond van de revanche. Ze waren immers nog niet vergeten dat ze in Zolder een zeventiger aangesmeerd kregen. Een tik die lang is blijven nadreunen en die de waardeverhoudingen niet juist weergaf.
Spannend bleef het dit keer zeker wel. De hele match door ging het gelijk op met telkens slechts kleine uitlopers van de ene of de andere ploeg. Na 19-18 en 16-20 werd er gerust bij 35-38. Bij de bezoekers zat Bart Pollers iets meer in de greep van Verrijssen en Ubachs dan in de heenmatch toen hij mocht doen wat hij wilde. En bij Zonhoven kon Bammens verschillende keren na een steal uitbreken. Bammens (23 ptn) onderscheidde zich trouwens ook nog met 3 driepunters, alle drie mét bord!
De heren in het grijs floten vooral graag in wat ook hun laatste match van het seizoen was. Maar met een foutenverhouding van 30-18 profiteerden vooral de bezoekers daarvan met liefst 46 vrijworpen! Via 20-18 in het derde kwart werd het laatste kwart aangevat. Een enthousiaste Leyssens zag een geplande applausvervanging door de neus geboord in zijn laatste match in de A-ploeg nadat hij binnen de 20” zijn 4de en 5de fout kreeg. In het laatste kwart konden Grossi en Pollers de winst nipt vrijwaren voor de bezoekers. De revanche was een feit, winst voor de thuisploeg had er bovendien zeker ingezeten!

Zonhoven: Bammens 23, Marchal 11, Lombardi 10, Verrijssen 8, Thuwis 8, Aerts 5, Lowet 4, Ubachs 2, Leyssens 2.
Zolder: Pollers 20, Grossi 15, Schoofs 13, Meykens 12, Houbrechts 5, Tielens 4, Balette 4, Vervoort 2

U kan geen reacties meer plaatsen.