Basketlokaal.be

Informatie

Dit bericht is geschreven op 29 jan 2012, en staat in 3de Provinciale C.

Centurynederlaag net vermeden

Cosmo Genk-B 99 – Orly-B 53

SPORTCENTRUM GENK – Bij winst gingen we Cosmo Genk voorbij in de rangschikking en met de goede moral van de winterbarbecue nog in de knoken (den alcohol nog in het bloed) zagen wij dat wel zitten. Allez, de optimisten toch, want zonder coach, zonder Mark, zonder David, zonder Thomas, zonder Arno, Bram, Damiaan wisten wij eigenlijk dat het onbegonnen werk was om dit Genk te ontregelen.

In de heenronde klopten we Genk nog (toen toch in een andere gedaante) maar gezien hun winst van vorige week bij leider Peer (coach Dirk De Bruyne van Genk werd daar uitgesloten) wisten wij dat ze aan een primareeks bezig waren. Dat bleek meteen al want na 4′ vluchtte gelegenheidscoach Steven bij 14-4 al in een time-out. Eventjes konden we de lokale stormloop opvangen (22-10) maar toen Cosmo ging pressen geraakten we totaal van streek en slikten we ook nog enkele driepunters van de Genkse spelverdeler Vandenheuvel (nr 10 – 14 punten). Dat vertaalde zich over 30-10 in 41-11 na 13′. Balverliezen à volonté, zelfs een simpele inworp kregen we toen niet klaar. Een monsternederlaag tekende zich af. Genk bleef bijzonder agressief tekeer gaan, maar de refs straften dat af (foutenverhouding 11-2) en vanop de vrijworplijn konden wij toen min of meer standhouden: 45-17 en 51-25 rust.
Ook in het derde quartje stoomde Cosmo door op weg naar de 100. Iedereen kreeg het op zijn heupen van de agressieve Genkse defense: Jan over zijn toeren, Jeroen een technische fout, zelfs Nick op het randje van een uitsluiting toen hij de bal naar een tegenstrever gooide. Het bleef bitsig en via 66-29 ging Genk al over de 40 punten bij 79-36 na 30′. Topschutter Noelanders (nr 6 – ooit nog bij Orly – 21 punten) viel toen met blessure weg, maar center Vermeire (nr 13 – 22 punten) maakte de nodige potten om heel snel in de 90 te geraken: 91-44 na 35′. Daar stokte het een beetje bij Genk, wij speelden de bal rond, haalden het tempo uit de slotfase en konden nipt een centurynederlaag vermijden. Opdracht volbracht, maar toch de zwaarste rammeling van het seizoen.
Enkel Ralf (1 op 4) haalde geen 50% bij de vrijworpen. Sterke partij van Nick.
Sympathieke ontvangst van de thuisploeg die zelf van truitjes wisselde (allebei in het blauw) en die achteraf ook nog voor pizza’s zorgde. En daarna gingen we nog met 7 die-hards in het Aldenhof (Kuringen) eten waar Arnold trakteerde. Leuke avond.

Quarters: 30-10, 21-15 (rust 51-25), 28-11 (79-36 na 30′) en 20-17.
Foutenverhouding: 26 tegen Genk, 17 tegen Orly (2 technische).
1 driepunter van Jeroen.
17 op 29 vrijworpen: Jeroen 2 op 4, Bert 2 op 2, Jan 5 op 8, Steven 1 op 2, Nick 6 op 9, Ralf 1 op 4.
Afwerking: Jan Olaerts 14, Nick Vanherle 12, Bert Steegmans 10, Jeroen Vos 5, Ralf Boelanders 5, Wim Dirickx 4, Steven Thomas 3, Michael Athanasiadis 0, Arno Melotte (30″ geprobeerd) 0 punten.

U kan geen reacties meer plaatsen.