Basketlokaal.be

Informatie

Dit bericht is geschreven op 05 feb 2012, en staat in 3de Provinciale C.

Waar was iedereen?

Orly-B 57 – Peer-B 86

ALVERBERG – Oeps. Slechts 5 namen op het wedstrijdblad, even later kwam Dami gelukkig ook nog opdagen zodat wij tenminste konden “wisselen”. En dat tegen de leiders. Die hadden ook hun problemen qua bezetting en zij moesten wegens allerlei blessures een drietal kadetten inschrijven, maar die kereltjes deden het helemaal niet slecht. Het werd dus zoals verwacht een duidelijke nederlaag. “Als wij volledig waren, met Wim, Michael, Jeroen, Steven, Arno, Thomas en Nick dan hadden wij zeker onze kans gehad,” aldus topschutter Mark Schoemans.

Mark speelde slechts drie quartjes want na enkele seconden in quarter vier haalde hij al zijn vijfde fout. Een zoveelste aanvallende die de refs bliezen, naast 2 technische en een vrijwillige. Daar zat het dus ook niet mee. Met die noodploeg was het vertrouwen ver zoek en dat vertaalde zich in de eerste tien minuten in loodzware cijfers. Net zoals in de heenmatch werden we toen helemaal weggeblazen door een snel, technisch goed en prima afwerkend Peer: over 2-2 ging het naar 2-16 en een time-out kon ons toen ook niet meer redden: 7-27 na 10′ en match gespeeld. Alle druk was dus weg en van toen af gingen wij heelwat beter meespelen. Naast Jan kwamen er toen ook een paar andere schutters op de feuille en wij wonnen zowaar het tweede quartje met 15-14. Na rust 22-41 en na reclamatie van Dami een onnodige 2 op 2 vrijworpen, plus driepunter tegen: 23-46. Het bleef rond dat verschil draaien, vooral dankzij Mark Schoemans die vanop de vrijworplijn een 8 op 8 liet noteren. Prachtig, het bracht zijn matchtotaal op 11 op 18, een pak vrijworpen dus. Volkomen evenwicht in dat derde quarter (21-21) maar toen Mark definitief wegviel konden wij niet meer wisselen. De Peerse youngsters vonden de nodige gaatjes en na 51-76 kregen we nog een technische (Bert) en vrijwillige (Dami) fout te slikken. Het was Jan die vanop de vrijworplijn onze hoogste score van het seizoen liet optekenen. Wij eindigden met 4 spelers tussen de lijnen.
Tonny trakteerde op zijn verjaardag en met al dat (afwezige) volk was dat een goedkope aangelegenheid.

Fouten: Orly 21, Peer 20.
3 driepunters: Dami 1, Bert 2.
16 op 29 vrijworpen: David 1 op 3, Jan 3 op 6, Ralf 1 op 2, Mark 11 op 18.
Quarters: 7-27, 15-14 (22-41 rust), 21-21 (43-62 na 30′) en 14-24 (57-86 na 30′).
Afwerking: Jan Olaerts 17, Mark Schoemans 17, Bert Steegmans 10, Ralf Boelanders 7, Dami Brodzinski 3, David Vanlaer 3.

U kan geen reacties meer plaatsen.