Basketlokaal.be

Informatie

Dit bericht is geschreven op 12 mrt 2012, en staat in 3de Provinciale C.

Vorige week hoogtepunt, nu dieptepunt

Zolder-D  48 – Orly-B 30

ZOLDER – Wij evenaarden bijna het laagterecord uit de clubhistorie. Ooit scoorden wij tegen Pioneer Beringen-B (die jongens speelden in Paal) 29 punten in de openingsmatch van het seizoen, gisteren deden wij net één schamel puntje beter. Het was sowieso het dieptepunt van het lopende seizoen en dat precies één week na onze topscore tegen Neerpelt.

Volk genoeg nochtans, maar het draaide van geen meter. Enkele sporadische goeie flitsen mochten genoteerd worden, voor de rest was het, dixit Steven op de tribune, “Huilen met de pet op. Ongelooflijk hoe traag wij zijn in de opbouw. Echte taffelaars.” Na 3′ was het 0-0, na 5′ stond er 2-2 en na 7′ nog steeds een ongelooflijk lage score bij 4-4. Dan plaatste Zolder een 10-0, ook al geholpen door de refs die voor een 1 tegen 9-foutenverhouding zorgden. In het tweede quartje enkele mooi aanvallen met dito afwerking en wij kwamen zowaar terug op 18-14. Wim viel toen al weg met zijn 4de fout, hun nummer 13 (een totaal van 19 punten) kapte er een reeks korven in en bij rust terug het oude verschil bij 26-14. De foutennotering stond toen op 1 tegen 14. De “doodbrave” jongens van Zolder kregen dus 1 foutje in 20 minuten…..
Ook in het derde quarter scoorden wij maar 4 puntjes, het verschil ging dan ook over de 20 bij 34-16 en 41-18. Het schaamrood stond toen al heel hoog. In de laatste tien minuten mochten wij iets terugkomen, ook al omdat de scheidsrechters plots wel fouten floten tegen Zolder en wij dus vanop de vrijworplijn iets konden milderen.
Zwakke partij van beide ploegen, even zwak als de scheidsrechters.
Achteraf aan de toog werd er natuurlijk lang nagefilosifeerd en termen als “wij zijn de plezantste ploeg, wij zijn de knapste ploeg” konden niet wegmoffelen dat wij op één na het zwakste team van de reeks zijn. Uiteindelijk wil je nog altijd een match winnen, maar daar slagen wij dus absoluut niet in.

Quarters: 14-4, 12-10, 15-4 en 7-12.
Fouten: 8 tegen Zolder, 18 tegen Orly.
1 driepunter (via bord): Bert
5 op 11 vrijworpen: Mark 1 op 3, Wim 2 op 2, Ralf 1 op 4, Nick 1 op 2.
Afwerking: Mark Schoemans 9, Bert Steegmans 9, Wim Dirickx 4, Thomas Nuyts 2, Michael Athanasiadis 2, Arno Melotte 2, Nick Vanherle 1, Ralf Boelanders 1, David Vanlaer en Bram Geelen scoorden niet.

U kan geen reacties meer plaatsen.